1. Anasayfa
  2. İş Fikirleri
Trendlerdeki Yazı

Yeni Nesil Düğün: Kır Düğünü İşi Yapmak 2024

Yeni Nesil Düğün: Kır Düğünü İşi Yapmak 2024
0

Giriş

Karlı işler olarak bu yazımızda geleceği parlak ve risksiz işler diye adlandırdığımız kır düğünü işi yapmak var.

Kır düğünleri, açık hava ortamlarının doğal güzelliğini kullanarak, düğünlerin daha unutulmaz ve anımsanacak hale getirilmesine yardımcı olabilir.

İnsanların  ciddi paralar harcadığı, “bir kere evleniyoruz en güzeli olsun” düşüncesiyle birlikte yüzyıllardır süren bir organizasyon olan düğünler, çiftlerin çok harcama yaptığı ve bu sektörün de en çok kazandıran kalemidir. Öyle ki mevcut bir birikimle yola çıkan çiftler bile daha güzeli olsun düşüncesine kapılıp borçlanarak ciddi rakamlar harcamaktadır. Korona sonrası insanların toplu alanlarda daha az durmak istemesi, toplu durulacak alanın havalandırmasının yetersiz kalması, kır düğünlerinin pik seviyesine ulaşmasında en büyük etken olmuştur. Ayrıca salon düğünlerin git gide demodeleşmesi ve tamamen standartlaşması çiftler için tercih olmaktan yavaş yavaş çıkmasına sebep olmaktadır.

Kır Düğünü Nerelerde Yapılır ?

Kır düğünleri, genellikle düğünlerin yapıldığı mekan olarak, doğal ve açık hava ortamlarını tercih eden çiftler için popüler bir seçenektir. Kır düğünü yapmak isteyen çiftler genellikle düğün mekanı olarak, çiftlikler, bahçeler, parklar, sahil kenarları veya bu iş için özel olarak dekore edilmiş açık alanları tercih edilir. Bu tür düğünler, genellikle daha rahat ve huzurlu bir ortam sunarlar ve doğa ile iç içe olma fırsatı verirler.

Kır Düğünleri Kaç Kişilik Olur ?

Kır düğünlerinin kaç kişilik olacağı, düğün planlamasını yapan çiftlerin tercihine göre değişebilir. Bazı çiftler küçük, özel düğünleri tercih ederken, bazı çiftler daha büyük ve geniş davetli düğünleri tercih edebilir.

Genelde, kır düğünleri daha sade ve sakin olması nedeniyle daha küçük olabilir. Ancak, çiftlerin tercihine göre düğünler daha büyük de olabilir. Örneğin, çiftin aile ve arkadaş çevresi geniş ise ve düğün için daha fazla kişiyi davet etmek istiyorsa, düğün ortalama 500 kişiden başlayarak 1000 kişiye kadar olabilir. Fakat genel olarak 300-400 kişilik bir düğün ve ona uygun bir alan yeterli olacaktır.

Kır Düğünü İşi Yapmak İçin Ne Gerekiyor

Kır düğünü işi yapmak isteyen girişimciler için öncelikle iyi bir organizasyon yeteneğinin yanında çiftlerin sınırsız isteklerine cevap verebilecek olması, yiyecek, içecek, süsleme ve düğün için gerekli olan tüm ürünler için tedarikçi anlaşmalarına,  müzik, dans ve yemek içmek konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olmaları gerekir. Ayrıca tüm olumsuzluklara karşı hemen aksiyon alması gereken soğukkanlılığa ve titizliğe sahip olmalıdır. Bunların yanında bu işin gerçekten kârlı olması için yer sahibinin de kendisi olması gerekmektedir.  Düğün organizasyonları alkollü olacaksa bunun için belediyeden ruhsat alması ve buna uygun bir iş şirket kurulumu gerekmektedir. Toparlarsak;

1- Organizasyon yeteneği ve tecrübesi

2- Yeme – İçme Kültürü

3- Müzik ve Dans Bilgisi

4- Uzun Süreli Tedarikçi Anlaşmaları

5- Güçlü ve Dinamik Bir Ekip

6- Kır Düğünü Yapmaya Uygun Bahçe veya Alan

Kır Düğünü İşi Yapmak İçin Bahçe Seçimi

Kır düğünü işi yapmak için ya bahçe sahibi olmanız ya da bir bahçeyi kiralamanız gerekmektedir. Şehir merkezine uzak ve ıssız olmayan, katılımcıların bulmakta zorlanmayacağı, düz(!), ortalama 2 ile 5 dönüm bir yer bu iş için idealdir. Bugün büyük şehirlerde şehir merkezine yaklaşık 20 Km uzaklıktaki yerlerin dönüm fiyatı 2.000.000 TL’den başlamaktadır.  Satın alarak bu işe başlayan kişilerin en büyük maliyeti de budur.

Kır Düğünü İşi Yapmak İçin Ne Kadar Sermaye Gerekiyor ?

1- Öncelikle fatura kesebilmek ve tüm işlemleri yasal bir zemine oturtmak için önce şirket kurulumunu yapmanız gerekmektedir. 2023 yılı şirket kurulumu masrafları yazımızı okuyarak işinize en uygun şirket türünü seçebilir ve konuya daha ayrıntılı bir şekilde hakim olabilirsiniz. En uygun şirket kurulum ücreti 5000 TL’dir.

2- Kır düğünü organizasyonu yapılacak mekanın satın alınması: Bunun için ortalama 2.000.000 TL gibi bir rakam ayırmalısınız.

3- Bahçenin dekorasyonu: Işıklandırma, masa sandalye, süslemeler, servis tabakları, orkestra için sahne, gelin odası, yiyecek ve içecekler için mutfak ve servis alanı gibi yatırımlar gerekmektedir. Bunları ikinci el uygun fiyatlara da bulabilirsiniz. Bu yatırım için ortalama 500.000 TL’ye ihtiyacınız vardır.

4- Jeneratör. Kır düğünü organizasyonlarında elektriğin gitmesi hiç hoş karşılanacak bir durum olmayacaktır elbette.  Elektriğin kesilmesi durumunda jeneratörün devreye girmesi gerekmektedir. Ortalama 10 Kw jeneratör fiyatları bugün ortalama: 50.000 TL’dir.

5- Aylık sabit giderler: her işletmenin elektrik, su, bakım, çalışan maaşları, vergiler gibi sabit olarak ödediği giderlerdir. Kır bahçesi organizasyonları için genel olarak çalışanlarla günlük yevmiyeli olarak anlaşılmaktadır. Organizasyonun olmadığı günlerde herhangi bir çalışan gideri oluşmaz. Elektrik, su, bakım gibi masraflar için de ortalama aylık 3000 TL gibi bir gider oluşmaktadır. Yaz sezonu içinde bir aylık toplam gider 50.000 TL’dir.

Kır Düğünü İşi Yapan Ne Kadar Kazanır ?

Bugün yemeksiz standart kokteyl diye adlandırdığımız ortalama 400 kişilik bir düğün organizasyonun fiyatı minimum 50.000 TL’dir. Tabi bu rakamı etkileyen en büyük unsur organizasyonun yapılacağı yerin değeridir. Eğer şehre yakın ve doğal güzelliklere sahip bir yerde organizasyon yapacaksınız bugün minimum 100.000 TL ödemeniz gerekmektedir.

Yaz sezonu boyunca mayıs, haziran, temmuz, ağustos, eylül hatta ekim aylarında kır düğünü organizasyonu yapılabilir. Hemen hesaplamak gerekirse; Mayıs ayında ayda 8 gün, haziran ayında 16 gün, temmuz ayında 20 gün, ağustos ayında 20 gün, eylül ayında 12 gün ve ekim ayında 8 gün kır düğünü satmış olalım. Toplam 84 gün organizasyon yapacağız. Her bir organizasyondan minimum 50.000 TL alsak 4.200.000 TL ciro yapmış olacağız.

Yaz sezonu içinde bir aylık ortalama gider 50.000 TL olduğunu söylemiştik. 6 ayda 4.200.000 TL kazandık ve 6 ayda 50.000×6= 300.000 TL giderimiz oldu. 200.000 TL’de diğer giderler olsa ki bunu tamamen varsayım olarak söylüyoruz elimizde ekimin sonunda 3.700.000 TL gibi bir net kar kalıyor. Müthiş bir kazanç. İşe başlarken 2.000.000 TL ye almış olduğumuz ve yatırım yaptığımız bahçenin parasını ilk yılın sonunda rahat rahat çıkarıyoruz. Bir de bu işler için dışarıdan yiyecek içecek temini yerini kendimiz yaptırsak ve elektrik enerjisi için de güneş enerjisi kullansak giderimiz daha da düşecektir. Düğün işi karlı mı diye soran arkadaşlarımız için. EVET, düğün işi karlı işler kategorisindedir.

Herkese bol kazançlı günler dileriz.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir